HOMEKoninklijk genootschap fysiotherapie Logo
fysiostyle
Vereniging Manuele therapie logo


Winschoten heeft een 0rthomoleculair therapeut

 

De eerste vraag die bij je op komt: Wat is een orthomoleculair therapeut?

 

Een orthomoleculair therapeut streeft ernaar om het lichaam optimaal te laten functioneren met behulp van gezonde voeding en eventueel aanvullende voedingssupplementen. Hierdoor wordt het zelfgenezende vermogen van het lichaam optimaal aangesproken.

 

Veel voedingsmiddelen hebben medicinale effecten. Van veel kruiden en specerijen is een gezonde bijwerking bekend. Maar ook andere voedingsmiddelen zoals broccoli en bosbessen hebben stoffen met therapeutische effecten. Helaas is de hoeveelheid van deze actieve stoffen  vaak niet voldoende voor het genezende effect en of men moet zeer grote hoeveelheden hiervan eten of supplementen nemen, die deze stoffen in optimale concentraties bevatten.

 

De orthomoleculaire geneeskunde kan heel goed samengaan met de reguliere geneeskunde. Behandelmethoden kunnen elkaar versterken of aanvullen. Een gezond gevoed lichaam heeft een groter herstelvermogen.

 

In een aantal gevallen worden de consulten aan een geregistreerde orthomoleculair therapeut vergoed. Dit is afhankelijk van de aanvullende ziektenkostenverzekering die iemand heeft.

Voor inlichtingen of een afspraak bel:  Heidi Maris  0597-433118

 

Rechts op de site vind u nog een stuk over de achtergrond van de orthomoleculaire therapie.
PRAKTIJK


Vereniging orthomoleculaire geneeswijze logo

fysiotherapeut specialist in beweging